Coldplay in de nieuwe Opwekkingsbundel

Mr Fullhouse heeft op de website van de HGJB een mooi verhaal gevonden bij een heel mooie song. Mr Fullhouse wil dat graag met jullie delen, dus lees maar snel verder.

Droom eens mee… Het is de vooravond van de Opwekkingsconferentie 2017. Je kunt de nieuwe Opwekking 41 kunt kopen. Wanneer je de cd in je handen hebt, valt je oog op nummer 7. Het is Opwekkinglied 813 met de titel ‘Ik repareer je’. Dat komt je bekend voor… en opeens zie je het staan. Schrijver: Chris Martin. Is dat niet de zanger van de band Coldplay?
Of het ooit zover zal komen? Ik waag het te betwijfelen. Maar als er één lied is dat het echte leven symboliseert, dan is het ‘Fix You’ van Coldplay. Een nummer over de rottigheid van het leven, troost en hoop.
 
Je kunt wel janken… Je wilt iets bereiken, maar het lukt je niet. Je bent moe. Door al je zorgen kun je niet slapen. Je relatie gaat voorbij. Mensen waar je van houdt sterven. Het leven kan zinloos lijken. En dan klinkt daar de stem van Chris Martin, ‘Tears stream down your face when you lose something you cannot replace.’ Ja, je kunt wel janken… Maar is dat het dan? Uithuilen en opnieuw beginnen? Drie keer slikken en weer doorgaan? Nee, want wat hoor ik de boys van Coldplay zingen: ‘Licht zal je naar huis brengen. En jou tot in je botten verlichten. En Ik zal proberen om jou weer te herstellen.’

Dat is evangelie. Goed nieuws! Het is de belofte dat wat kapot is gegaan, gerepareerd kan worden. Jezus is voor mij gestorven én opgestaan om mij te repareren. Door Hem de touwtjes in handen te geven zal er een proces ontstaan wat je vrij zal maken. Wanneer je kapot bent, gebroken en niet meer weet waar we je het moeten zoeken, dan is God de enige die ons werkelijk kan fixen.
 
Wees niet bang, je kan gerepareerd worden! De belofte uit ‘Fix You’ staat daarbij centraal. Het zegt eigenlijk dit; als je het niet meer ziet zitten, vertwijfeld bent, je moed bent kwijt geraakt, de strijd dreigt op te geven en de tranen in je ogen staan, dan klinkt er in de verte een echo met een prachtige belofte: ‘Wees niet bang, er kan meer worden gerepareerd dan jij denkt.’

Maar ik hoor je nog ergens denken, ‘I will TRY to fix you’. Er zit bij de heren van Coldplay een zekere twijfel. Wat moet je daar mee? Ja, het is inderdaad zo dat God jou wil en kan repareren. Hij heeft het allerbeste met je voor. Hij wil niets liever dan je herstellen en je laten zien dat je een geliefd kind bent. De vraag is dus niet, kan God je repareren?

De vraag is deze: Durf jij je te laten repareren door God? Want Hij wacht op je. En God gaat alleen aan de slag, als jij er klaar voor bent.

Geschreven door gastcolumnist van HGJB: Leenard Kanselaar
 
Fix you – Coldplay: 
Scroll to Top